Український варіант екопосуду з відходів кукурудзи!

By 09/12/2019Новини

Жителем міста Ужгород, Петром Бобоничем, було розроблено та виготовлено одноразовий екологічний посуд з відходів кукурудзи!

На думку, науковців такий винахід може з легкістю замінити пластиковий посуд не тільки тому, що він розкладається за півтора місяця, а й тому, що його можна легко згодувати свійським тваринам.

«До основного компоненту крохмалу додаю воду, оцет, олію та гліцерин – всі інгредієнти змішую у тарі до однорідної маси на електроплитці, далі суміш на 30 секунд поміщаю у мікрохвильову піч – і плівка готова, – розповідає Петро Бобонич. – Далі під пресом та спеціальними формами з гіпсу матеріал має висихати до твердого стану».

«Насправді, до мене уже звернулося декілька компаній з інвестиціями. Я думаю, що з їх допомогою, я зможу зробити цей світ екологічнішим та змусити пластик зникнути з наших потреб!» – розповідає чоловік.

На розробку надихнула телевізійна передача про збір кукурудзи, продовжує винахідник.«Качани забирали, а стебла та листя залишали на полі, тоді як цю сировину можна переробити у гранули або порошок для виготовлення посуду та пакування, – пояснює Петро Бобонич. – Таким чином можна витіснити з прилавків пластик».

Технологію виготовлення одноразового посуду, пакувальних листів, плівок та супутніх товарів з відходів кукуруди ужгородець запантетував.

Крім цього, відомо, що чоловік пробує виготовляти екопосуд з каштанів та жолудів.